mandag 16. mai 2011

Fotopolymer

Expected or unexpected?

I denne oppgaven fikk vi selv velge hva vi skulle ta bilde av og hvordan de skulle settes sammen. Jeg valgte et bilde av Sandvesanden i bakgrunnen og et bilde av en due. Jeg brukte Gradient Tool for å få bildene til å smelte sammen, og til slutt gjorde jeg det svart-hvitt. Komposisjonsmessig så er duen i det gylne snitt og horisontal linjen er over midten. Jeg var også litt bevisst på at den ene vingen smelter sammen med fjellet i bakgrunnen, noe jeg syntes ble spesielt og unikt. 

Her er utgangspunktet:
Etterpå vi hadde klargjort bildet i photoshop skrev vi det ut på transparent. Når vi hadde skrevet det ut på transparent måtte vi lage en fotopolymer film på en metallplate og når den var ferdig kunne vi begynne å føne og belyse plata og transparenten med UV-lys. Deretter måtte vi fremkalle i et bad med krystall soda og så måtte vi herde plata. Når dette var gjort kunne vi begynne trykk prosessen med trykk svarte og deretter ta det gjennom "pressen".

Jeg ble ikke fornøyd med trykkene mine, det kom ikke så veldig tydelig fram uttrykket. Dette kan skyldes at trykkeplata lå for lite til fremkalling. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar